سنگ‌های قیمتی

سنگ‌های قیمتی

سنگ‌های قیمتی

سنگ‌های قیمتی در تمام دنیا یافت می شوند و مخاطبان بسیاری زیادی دارند. اما براستی کدام سنگ ها قیمتی هستند و چه ویژگی هایی دارند؟

در این بخش برای آگاهی بیشتر شما به معرفی مهمترین سنگ‌های قیمتی موجود در جهان که در ساخت جواهرات نیز مورد استفاده قرار میگیرند، خواهیم پرداخت.

تاریخچه استفاده از سنگ‌های قیمتی

سنگ‌های قیمتی سنگهایی هستند که به خاطر یکسری ویژگی‌های خاص مانند خواص، ظاهر و میزان فراوانی از دیگر سنگ‌ها متمایز میباشند و از آنجا که معمولا بسیار کمیاب هستند ارزش مادی آنها بیشتر است. 

تاریخ استفاده از این سنگ‌ها قدمتی هفت هزار سالهه دارد یعنی به اندازه تاریخ پیدایش بشر. محبوبیت این سنگ‌ها از دوران باستان هم بدلیل زیبایی و هم بدلیل کمیابی آنها است.

از اواسط ۱۸۰۰ میلادی، تنها چهار سنگ خاص الماس، یاقوت، زمرد و یاقوت کبود بعنوان سنگ های قیمتی شناخته میشدند.

مردم باستان بیشتر از ارزش مادی، از این کانی ها بعنوان طلسم و سحر و جادو استفاده میکردند. آنها باور داشتند که دارندگان این طلسم ها قادر به دور کردن شیاطین، بیماری‌ها و دیگر حوادث ناخوشایند از خود هستند.

از این سنگ‌ها به عنوان دارو هم استفاده میشد و یا برخی معتقد بودند که به همراه داشتن چنین سنگ‌هایی باعث افزایش قدرت در افراد می‌شود، با آنکه این باورها پایه‌ علمی ندارند اما همچنان محبوبیت بسیار زیادی در بین مردم دارند.

ویژگی های سنگ‌های قیمتی

از سنگ های با ارزش و قیمتی برای ساخت زیورآلاتی همچون دستبند، انگشتر و گردنبند استفاده می شود؛ و هر سنگ با توجه به نوع و ترکیب آن ارزش و قیمت متفاوتی نیز دارد.

  • کمیاب بودن : مهمترین ویژگی این سنگ ها میباشد که هر چه سنگ کمیاب تر باشد، ارزش آن نیز بیشتر است.
  • زیبایی : این ویژگی به عوامل بصری مانند رنگ، شفافیت و طرح سنگ بستگی دارد و رفع ایرادات ظاهری در هنگام ساخت زیورآلات اهمیت بالایی دارد.
  • استحکام: این ویژگی در ارزیابی قیمت سنگ بسیار مهم است، زیرا بیشتر این سنگها استحکام بالایی داشته و در برابر فرسایش و ایجاد حفره مقاوم هستند.

انواع سنگ‌های قیمتی

فراموش نکنید که ویژگی‌های گفته شده برای سنگ‌های اصل است؛ و سنگ‌هایی که به دست انسان ساخته می‌شوند، و در اصطلاح کپی هستند اصل نبوده و دارای این خواص نیستند. در ادامه به معرفی برخی از معروف ترین این سنگ ها خواهیم پرداخت:

  • سنگ الماس

شناخته شده‌ترین سنگ‌‌ قیمتی در جهان الماس است که از کربن خالص ساخته شده و ارزش بسیار زیادی دارد. الماس به صورت طبیعی در معادن پیدا می‌شود.

Diamond Stone

  • سنگ زمرد 

یکی از زیباترین و چشم‌نوازترین سنگ‌های قیمتی زمرد است که هرچه شفاف‌تر باشد و میزان رنگ آن بیشتر، ارزش بیشتری نیز دارد. کلمبیا با اختلاف بسیار، بزرگ‌ترین تولید کننده زمرد در جهان است چیزی حدود ۸٠ درصد زمردهای کل دنیا.

Emerald Stone

  • سنگ یاقوت کبود

دومین سنگ سخت بعد از الماس که در طبیعت یافت می‌شود یاقوت است، که با درجه سختی ۹ ساختاری کریستالی سه گوش دارد. یاقوت کبود در سراسر آفریقا و آسیا استخراج می شود.

Sapphire

  • سنگ یاقوت سرخ

یکی از زیباترین سنگ‌های قیمتی در جهان که از گذشته تا به حال بیشترین کاربرد را در ساخت زیورآلات بخصوص انگشتر داشته است یاقوت سرخ میباشد.

گردنبند طلا سنگ یکی از نمونه کارهای زیبای ما در گالری مدرن گلد است که در طراحی و ساخته خود از سنگ یاقوت قرمز استفاده کرده است.

Ruby Stone

  • سنگ عقیق

سنگ عقیق اصل بسیار ارزشمند و قیمتی است، و عقیق یمنی گران‌ترین نوع عقیق در جهان است که در رنگ‌های شیری، زرد، نارنجی، کبود، کرم قهوه ای، سیاه و تناژهای رنگ قرمز یافت می‌شود.

Agate Stone

  • سنگ فیروزه

سنگ فیروزه برای ایرانی‌ها یکی از شناخته‌شده‌ترین سنگ‌های قیمتی است که به رنگ آبی فیروزه‌ای یافت می‌شود. هرچه رگه‌های بیشتری درون سنگ باشد، ارزش آن بیشتر است.

Turquoise Stone

  • سنگ کهربا

این سنگ در واقع صمغ درختانی است که حشرات کوچک در آن گرفتار شده‌اند، در رنگ‌های زرد، سرخ و سفید یافت می‌شود و قدمت بیشتری نیز دارد.

Amber Stone

  • سنگ مروارید

مروارید از برترین سنگ ها است که مستقیما از دل صدف بیرون کشیده می‌شود و در تمام جهان به ارزش بالا و زیبایی معروف است.

به گردنبند طلا مرواریدی نگاه کنید که از این سنگ با ارزش در طراحی و ساخت خود استفاده کرده است.

Pearl

  • سنگ اوپال سفید

این سنگ در رنگ‌های متفاوتی نظیر سفید، مشکی، خاکستری، سبز و نارنجی یافت می‌شود و طیف رنگی گسترده‌ای در درون خود دارد که در نور آفتاب قابل مشاهده است.

White Opal Stone

  • سنگ اوپال سیاه

این سنگ معمولا به رنگ کرم یافت می‌شود و هرچه تیره‌تر باشد، ارزش بیشتری دارد. اوپال سیاه در دنیا معروف به سحر، جادو و امور رمزآلود است.

Black Opal Stone

  • سنگ یشم

این سنگ به صورت شفاف و در رنگ‌های کبود، سبز تیره و صابونی است و اگر شکسته شود، قسمت برش خورده آن کدر خواهد شد که البته در صورت جلا دادن به حالت اولیه خود باز برمی‌گردد.

Jade

  • سنگ لاجورد

این سنگ به رنگ‌های آبی پررنگ و آبی آسمانی یافت می‌شود و به صورت آسیاب شده در نقاشی کاربرد دارد.

Lapis Lazuli

  • سنگ گارنت

یکی از انواع سنگ‌‌های قیمتی که با وجود زیبایی و ارزش بالا، هنوز شناخته شده نیست و در طبیعت مشاهده می‌شود، در برابر هوازدگی فیزیکی و شیمیایی مقاومت بالایی دارد و به رنگ سبز روشن است.

Garnet Stone

  • سنگ توپاز

توپاز معمولاً در دو رنگ آبی و زرد یافت می‌شود و از آنجا که بسیار آسیب‌پذیر است، باید هنگام تراش دادن آن دقت بسیاری کرد.

Topaz Stone

  • سنگ تورمالین

این سنگ بصورت بلوری و با رنگ‌های زرد، بنفش و سرخ در معادن برزیل و آمریکا پیدا میشود و می‌تواند تا ۵٠٠٠ دلار ارزش داشته باشد.

Tourmaline Stone 2

  • سنگ الکساندریت

این سنگ کمیاب و بسیار زیبا است و مدام تغییر رنگ می‌دهد، در نور خورشید رنگ آن سبز آبی و زیر نور لامپ‌های رشته‌ای بنفش و قرمز میباشد. درجه و میزان تغییر رنگ هر سنگ با دیگری متفاوت است.

Alexandrite Stone

  • سنگ مون استون

این سنگ در فارسی به سنگ ماه معروف است و یکی از معروف‌ترین سنگ‌های خانواده فلدسپار میباشد. از در هم آمیختن سنگ‌های آلبیت و ارتوکلاز به وجود آمده و در رنگ‌های بی‌رنگ، زرد، قهوه‌ای و نارنجی یافت می‌شود.

Moonstone

  • سنگ آکوامارین

یکی از انواع سنگ‌های قیمتی خانواده به ریل است که به رنگ آبی یافت می‌شود. هرچه رنگ آبی این سنگ تیره‌تر باشد، قیمت سنگ بالاتر خواهد بود.

Aquamarine Stones

  • سنگ آمیترین

این سنگ به صورت شفاف و در دو رنگ ارغوانی و سبز یافت می‌شود، و از آمیخته شدن سنگ‌های آمتیست و سیترین به وجود می آید.

Amitrine Stone

  • سنگ لاریمار

این سنگ فقط در کشور دومینیکن پیدا می‌شود و بسیار با ارزش است. سنگ لاریمار نیمه شفاف است و در صورتی که پولیش شود، ظاهر ابریشمی شکل و زیبایی به خود می‌گیرد. رنگ‌های این سنگ از آبی کمرنگ تا سبز آبی متغیر است.

Larimar Stone

  • سنگ آمیتیست

سنگی از مشهورترین سنگ‌های خانواده کوارتز که رنگ آن از صورتی تا بنفش متغیر و معمولاً کدر است.

Amethyst Stone

 

در این بخش تلاش کردیم تا شما را با انواع سنگ‌های قیمتی و خصوصیات آنها آشنا سازیم، در بخش های بعدی در خصوص معروفترین آنها توضیحات بیشتری خواهیم داد.

 

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *