تاریخچه طلا

تاریخچه طلا

تاریخچه طلا

تاریخچه طلا ، پیدایش و چگونگی کشف آن شاید برای بسیاری از خریداران و دوست داران این فلز ارزشمند موضوعی جالب باشد، بهمین دلیل در این بخش مختصری در این خصوص صحبت خواهیم کرد. 

طلا که با نام زر نیز شناخته میشود در طول تاریخ مهم‌ترین فلز گران‌بها بوده زیرا بارها در داد و ستدها به‌عنوان پول از آن استفاده میشده است. این عنصر کمیاب نه حل میشود و نه از بین می‌رود، و جزء اولین فلزاتی است که توسط انسان کشف و مورد بهره برداری قرار گرفته است. 

امروزه از طلا بیشتر به عنوان یک کالای لوکس قیمتی و یا کالایی برای سرمایه گذاری های بزرگ اقتصادی استفاده میشود، بهمین خاطر شناخت دقیق ظرایف آن از جهات گوناگون حائز اهمیت فراوان است.

تاریخچه طلا

طلا یا همان زر که در جدول تناوبی شیمی با نشان ( Au لاتین )  و عدد اتمی ۷۹ شناخته میشود یک عنصر است، که فلزی به رنگ زرد، نرم و براق، ضد زنگ، چکش خور و قابل انعطاف میباشد. طلا به طور طبیعی میل بسیار پایینی به ترکیب با دیگر عناصر دارد و به همین دلیل عمدتا در طبیعت به صورت فلز خالص یافت می شود.

برای اولین بار این هندی‌ها بودند که در 4000 سال قبل از میلاد در کتاب مقدسشان از طلا نام بردند، اما طلا برای اولین بار در 5000 سال قبل از میلاد استخراج شد، در 3900 سال قبل از میلاد توسط مصریان ذوب و تبدیل به اشکال مختلفی چون ورق شد، و در 2000 سال قبل از میلاد به‌صورت خالص تولید و در مناطق آناتولی و شبه‌جزیره عربستان گسترش یافت.

History Of Gold

در 600 سال قبل از میلاد، اولین استفاده از طلا در دندانپزشکی در ایتالیای کنونی انجام شد، 36 سال بعد اولین ارز بین‌المللی عصر باستان به دستور پادشاه لیدی از طلا ضرب شد.

در دهه 1300 میلادی اولین سامانه حکاکی بر روی طلا، در لندن پایه‌گذاری شد، و در اواخر 1377 بریتانیا اولین سکه طلای خود را با عنوان فلورین به جهان معرفی کرد.

در سال 1788 آمریکا سکه‌ای را که ترکیب طلا و نقره بود، ضرب کرد و در 1799 در کارولینای شمالی مهمترین معادن طلا کشف شد.

The First Gold Coins Of Ancient India

و اما طلا در ایران به دوره هخامنشیان باز میگردد که بخاطر وجود معادن طلا و نقره در کرمان، اولین سکه طلا به نام “داریک” در همین دوره ضرب شد. در همین دوران بود که طلاسازان با ساخت ریتون ها و گنجینه آمودریا، خود را به جهان معرفی کردند.

البته باستان شناسان معتقدند که تاریخچه طلا در ایران به هزاره سوم قبل از میلاد برمیگردد که از آن اشیاء زینتی میساختند، و نام معدن سیستان و معدن کوه زر دامغان نیز در نوشته های تاریخ نویسان آمده است.

بعد از حمله مغول تا دوره صفویه از معادن طلا در ایران بهره برداری میشده اما در دوره صفویه فعالیت در معادن طلا زیاد مورد توجه نبود.

Download

بزرگترین گنجینه طلا

بزرگترین گنجینه طلا تاریخ، گنجینه باختر افغانستان است که موجودیت آن بیش از ۲۵ سال مبهم بود و هیچ کس نمی دانست که با ارزش ترین گنجینه جهان که در سال ۱۹۷۸ میلادی توسط گروه باستان شناسی افغانستان- شوروی در تپه شبرغان پیدا شد، در کجاست.

این گنجینه بی نظیر که با گنج توتنخ آمون از فراعنه مصر مقایسه می‌شود، قصد دارد تا پیشینه قوی فرهنگ افغانستان را به مردم سرتاسر جهان نشان دهد.

Untitled 1

عکس بالا مربوط به نخستین روزهای سال ۱۹۷۸ میلادی است که پروفسور ویکتور سریانیدی باستان شناس معروف شوروی در بالای تپه شبرغان به بزرگترین گنجینه جهان پس از دو هزار سال ابهام دست پیدا کرد، که بسیاری از جهانگشایان و پادشاهان و همچنین ماجراجیان بدنبال این میراث حاکمیت یونان باختر پس از تصرفات اسکندر بودند.

بسیاری در بلخ به دنبال این گنجینه می گشتند و بسیاری هم باور کرده بودند که وجود چنین گنجی افسانه است.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *